Marijke Schipper

Marijke Schipper (1975) is theatermaker en actrice. Momenteel tourt zij met haar zelfgeschreven solo-voorstelling De Oppas door heel Nederland. Deze ontroerende en hilarische real-life comedy wordt exclusief in huiskamers gespeeld en is een feest der herkenning voor het publiek.

De Oppas is uitgebracht door Artoloco en werd geregisseerd door Ton Offerman. Zij werkten al eerder samen bij Veen (2004) een opera op een legakker, Water (2006), een locatievoorstelling op de Vinkeveense plassen, De Heks van de Fransche School (2009) en De Pontbaas (2011), kerst-voorstellingen buiten en binnen in het theater van Culemborg.

Ook werkten zij samen bij Korenpracht (2011), een workshop aan zangkoren in en rond Culemborg om theatrale eigenheid te vinden in hun performance.

Marijke speelt ook in (korte) films, televisie-series, bedrijfsfilms, online-modules en commercials. Ook is zij werkzaam als trainingsactrice. Verder volgt zij een aanvullende opleiding tot stemactrice en richtte zij onlangs met Arne Evers het zangduo ‘Ups en Downs’ op.