Meer dan locatievoorstelling

artOloco, dè partner voor locatievoorstellingen, laat verborgen culturele rijkdom zien. artOloco verbindt mensen en plekken, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van historische, culturele of economische waarden van een locatie.

ANDERS KIJKEN
artOloco kijkt vanuit de locatie. Op elke mogelijke plek realiseert zij projecten en workshops. Luisterend, kijkend en realiserend zorgt artOloco altijd voor een compleet product op maat gemaakt.

voorstellingsdogma's artOloco

• Locatie is hoofdpersoon 
• Elke plek heeft een eigen verhaal (thema/inhoud)
• Het publiek loopt door locatie (publiek ‘on tour’)
• De voorstelling is interdisciplinair (locatie, spel, en muziek)
• Geen inbreng locatievreemde elementen

Kenmerkend voor elk project is het interdisciplinaire karakter waarbij vier elementen leidend zijn: locatie, spel, muziek en momentum. Het publiek loopt tijdens de voorstelling van scène naar scène om en door de plaats. Het publiek is, als het ware, ‘on tour’. 

En omdat de bezoekers onderdeel zijn van de (speel)ruimte, beïnvloedt dat het spel. Via de spelers kijken zij anders naar de ruimte, voelen zij de ruimte anders en ervaren van dichtbij het drama van toen. Hierdoor gaat de plek met een verhaal op een andere manier leven. 

Ton Offerman: "Ik probeer al het overbodige weg te nemen en enkel dat haarscherp neer te zetten waardoor het drama, gestuurd door muziek en ruimte zuiver tot het publiek komt. Het intens beleven van de locatie ontstaat door het leggen van een verbinding tussen de plek, het beeld en de muziek."