Ton Offerman

Ton Offerman (1961) is artistiek leider van artOloco. Hij bedenkt en regisseert locatie- en spektakelvoorstellingen, coacht onder andere theatermakers en geeft workshops.

Buiten voelt Offerman zich op zijn plaats. Hij bedacht en regisseerde vele artOloco-projecten. Aan de hand van een (op het eerste gezicht onopvallende) omgeving maakt hij theaterstukken waarbij diezelfde omgeving de hoofdpersoon is.
Voor Ton Offerman is altijd een doel van locatieproject de plek onder de aandacht te brengen en mensen bewust te maken van de historische, culturele of economische context. Het gewone, alledaagse wordt weer uitzonderlijk en meer geliefd.
Bijzonder is dat Offerman het publiek niet op een tribune zet, maar laat lopen door de locatie langs de scènes. Door de voorstelling specifiek voor de locatie te maken ervaart de toeschouwer de plek intens.

Ook regisseert hij cabaret en muziektheater, o.a. de jeugdvoorstelling Vissen! en Vrienden!, en de muzikale familievoorstelling Merlijn. Allen fysiek, kleurrijk en met veel slapstick.

Hij coachte diverse theatergroepen en theatermakers in hun zoektocht naar eigen theatertaal, w.o. Dames voor na Vieren, Theatergroep Oeloek en Maarten Ebbers.

Daarnaast maakt hij op maat workshops voor het bedrijfsleven, waaronder de workshop RegieWerkt i.s.m. Jean Eigeman en Joke Duif.