voor wie

“Nou woon ik hier al jaren, maar nu pas zie ik hoe mooi het hier is.” – Freriks, Vinkeveen

artOloco produceert in samenwerking met locale organisaties/bedrijven een theatraal project over, door, voor de plaats/het bedrijf met allerlei betrokkenen.

Door de plaats/het bedrijf
omdat een project (veel) meer is dan een voorstelling alleen en er wordt samengewerkt met vele lokale medewerkers, vrijwilligers en organisaties die actief deelnemen aan het project. 

dogma's artOloco
• Meer dan een voorstelling
• Een combinatie van professionals en amateurs
• Samenwerking met lokale bewoners/instellingen 
• Inzetten van lokale kennis en ambitie 
• Werkproces is onderdeel van het gehele project 

Over de plaats/het bedrijf
omdat de voorstelling is gebaseerd op de lokale geschiedenis. Een dramatisch gegeven uit de rijke historie van de plaats/het bedrijf is uitgangspunt voor het project.

Voor de plaats/het bedrijf
omdat de voorstelling voor de lokale bewoners/medewerkers veelzeggend is en begeleid wordt door een educatief avontuur over de eigen leef of (werk)omgeving. Omdat het verhaal te zien is op historische gebeurtenissen op herkenbare plekken.

Kevin Jolly: “Ik vind het telkens een boeiend proces om het verhaal door te laten lopen in een weidse omgeving waarbij verhalen uit de geschiedenis opnieuw tot leven komen. Soms afgestoft uit het verre verleden, soms nog bijna kreukvrij uit onze tijd. Altijd iets zeggend over de plek.