Werkwijze

"artOloco is fris, vrolijk, snel en anders dan anders" - N. Kleijn, CSO

Een project bij artOloco bestaat altijd uit meerdere elementen. De voorstelling verbindt deze verschillende activiteiten en zorgt daarbij voor een uniek momentum. Ze genereert de publiciteit zowel in het traject er naar toe als tijdens de uitvoering ervan. Website, oral-history, participatie met plaatselijk koor, fanfare, historische kring en/of vrijwilligers, educatief avontuur, tentoonstelling, educatieve wandeling; al deze elementen kunnen onderdeel uitmaken van het project.

samenwerkingsdogma’s artOloco

• stimuleren & stapelen
• ieder krijgt zijn plek om te schitteren
• meedoen & verbinden

 

In elk project kijken de deelnemers vanuit een ander perspectief opnieuw naar hun eigen discipline. Bijvoorbeeld voor de musici betekent dit het beantwoorden van vragen als ‘wat is het effect van de muziek op de voorstelling? Wat draagt jouw aanwezigheid bij aan de scene? Voor de historici betekent dit zoeken naar dramatische momenten in het feitelijk historisch materiaal en voor bijvoorbeeld de vrijwilligers van de plek zelf kan dit betekenen dat zij hun eigen verhaal weten en durven te vertellen.

Zo ontstaat verbreding van het zicht op de eigen discipline en nieuwe verbindingen op allerlei vlakken. Daardoor versterkt het project de binding met de lokale gemeenschap; de plek waar de amateurs en hun publiek zich bevinden.