PONTBAAS

Locatie: binnenstad Culemborg

kerst 2011

In samenwerking met Theater De Fransche School

Met professionele theatermakers, koor en honderd amateurs

'prachtige grappige scenes in het sprookjes-stadje culemborg, met liefde gemaakt, heerlijk eten in een gemoedelijke sfeer en daarna een knappe klucht met intriges en deuren - een spannende combi van amateurs en profs die gemeenschappelijk hebben dat ze met zo ontzettend veel zin spelen'

'In lange tijd geen onvervalste klucht gezien, goed uitgevoerd met de nodige capriolen, persoonsverwisselingen en verdwijningen door kasten en deuren.'

'Wat écht bijzonder was voor mij was om te merken hoe het werken aan zo’n theaterstuk mensen kan verbinden.'

De pontbaas van Culemborg speelde zowel langs bijzondere plekken in de stad als in het theater. Een sprookjesachtig kerstverhaal over samenwerken en eigenbelang. 

Aan dit community-art project hebben meer dan 120 vrijwilligers actief deelgenomen. Een koor speciaal samengesteld uit diverse Culemborgse koren onder leiding van een Culemborgse dirigent, een grote groep amateur spelers (waaronder diverse jongeren), vrijwilligers bij de vormgeving van de eetlocatie en het theater, de vrijwilligers bij de horeca en begeleiding en de schipper.

 

Het publiek genoot van de feërieke plaatjes in het buiten gedeelte, werd ondergedompeld in een hilarische en mytische scène in een feestelijk warm aangekleede eetlocatie en werd, terug in het theater, meegevoerd in een even absurde als spannende ontknoping van het verhaal.

 

www.depontbaas.nl