lekker druk

Stress is een groot maatschappelijk probleem. Veel werknemers worstelen met werkdruk, kampen met vermoeidheid, gebrek aan focus en andere stress-gerateerde verschijnselen, en burn-out is een groeiend probleem.

Wij verzorgen trainingsprogramma’s voor reductie en preventie van (werk-)stress gericht zowel op individuele medewerkers als op teams en afdelingen. In al haar programma’s maakt LEKKER DRUK mensen bewust van hun eigen manier van werken en denken en van de impact daarvan op hun werkbeleving. Deelnemers krijgen praktische tools en bruikbare handvatten om gezonder en met meer plezier in het werk en het leven te staan.

lekkerdruk.nu

goud!

Een muziektheatervoorstelling in het zwembad.
Een topzwemster bereidt zich voor op de race van haar leven. Alles gaat goed, ze is in vorm. Ze voelt het: deze keer pakt ze die plak. Goud is het enige dat telt.

‘Goud!’ gaat over de achterkant van de topsportmedaille. Hoe houd je je staande als de verwachtingen torenhoog zijn, juist die van jezelf? Hoe houd je je discipline als de twijfel toeslaat? Hoe ga je om met teleurstellingen in een wereld waar falen nodig is maar niet mag? Goud is immers het enige dat telt.

Topsport is leven in een snelkookpan. Resultaten zijn heel zwart-wit: je wint of verliest. We lopen allemaal tegen onze grenzen aan, maken fouten en dealen met hoge druk. Topsport is exemplarisch voor het dagelijks leven.

‘Goud!’ wordt gespeeld in het wedstrijdbad van Zwembad de Kwakel in Utrecht en Sport- en evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein.

dantien.nl

hangplek voor ouderen

Een ouder iemand staat symbool voor een schat aan verhalen.
De kern van het project, een interventie om duurzaam eenzaamheid bij ouderen te reduceren, is het realiseren van een theaterfeuilleton. Het inzetten van theater blijkt een goed middel te zijn om op diverse niveaus mensen enthousiast te krijgen deel te nemen. Het theaterfeuilleton bestaat uit vier voorstellingen die samen een vervolgverhaal vormen, maar die ook los goed te volgen zijn. De voorstellingen worden gespeeld door een groep ouderen. Elke aflevering wordt op diverse locaties gespeeld. De basis van de scenario’s wordt gelegd door ouderen van het interview-team die gesprekken voeren met veelal minder vitale ouderen. De verhalen en gebeurtenissen in de voorstellingen zijn daardoor herkenbaar en uit het leven gegrepen.
De professionele medewerkers van het project zijn er ter ondersteuning. Zij leren de acteurs hoe ze beter tot hun recht kunnen komen in de repetitiesen spreken met de interviewers op zo’n manier dat de mooiste verhalen naar voren komen. Ze schrijven het uiteindelijke script en coachen de leden van de productie- en publiciteitsteams. Hun uitgangspunt hierbij is: “help mij het zelf te doen.”
hangplekvoorouderen.nl

op klompen door de dessa

Op klompen door de dessa is combinatie van locatietheater en real life gaming. Deze innovatieve theatervorm vermengt principes uit het theater met gaming-elementen. Waar je bij ‘normale’ theatervoorstellingen passief op een stoel zit, is deze vorm een 360 graden beleving.

Op klompen door de dessa gaat over Indiëgangers; Nederlandse soldaten die gevochten hebben in de dekolonisatieoorlog in Indonesië  tussen 1945 en 1950  en is geïnspireerd op het gelijknamige boek ‘Op klompen door dessa’ van de Friese auteur Hylke Speerstra. Het verhaal over jonge mannen die na de Tweede Wereldoorlog van onderduikers veelal zélf in bezetters veranderden.

studioimmersief.nl