goud!
– Een muziektheatervoorstelling in het zwembad.

Goud!’ gaat over de achterkant van de topsportmedaille. Hoe houd je je staande als de verwachtingen torenhoog zijn, juist die van jezelf? Hoe houd je je discipline als de twijfel toeslaat? Hoe ga je om met teleurstellingen in een wereld waar falen nodig is maar niet mag? Goud is immers het enige dat telt. Topsport is leven in een snelkookpan. Resultaten zijn heel zwart-wit: je wint of verliest. Maar we lopen allemaal tegen grenzen aan, maken fouten en dealen met hoge druk. Topsport is exemplarisch voor het dagelijks leven.

Je word meegenomen naar de natuurlijke habitat van een topzwemster: het wedstrijdbad. Je ruikt het chloor, voelt de warmte en ervaart hoe de spanning stijgt, vlak voor het startschot klinkt.

 hangplek voor ouderen
– Een ouder iemand staat symbool voor een schat aan verhalen.

De kern van het project, een interventie om duurzaam eenzaamheid bij ouderen te reduceren, wordt gerealiseerd via het maken en spelen van een theaterfeuilleton. Het inzetten van theater blijkt een goed middel te zijn om op diverse niveaus mensen enthousiast te krijgen om deel te nemen. Het theaterfeuilleton bestaat uit vier voorstellingen die samen een vervolgverhaal vormen, maar die ook los goed te volgen zijn. De voorstellingen worden gespeeld door een groep ouderen. Elke aflevering wordt op diverse locaties gespeeld. De basis van de scenario’s wordt gelegd door ouderen van het interview-team die gesprekken voeren met veelal minder vitale ouderen. De verhalen en gebeurtenissen in de voorstellingen zijn daardoor herkenbaar en uit het leven gegrepen.

De professionele medewerkers van het project zijn er ter ondersteuning. Zij leren de acteergroep acteren en ontlokken de interviewers de mooiste en theatraal sterkste verhalen. Op basis hiervan schrijven de professionals het uiteindelijke script en coachen zij de leden van productie- en publiciteitsteams. Hun uitgangspunt hierbij is: ‘help mij het zelf te doen’.

lekker druk

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Veel werknemers worstelen met werkdruk, kampen met vermoeidheid en andere stress-gerelateerde verschijnselen. Burn-out is een groeiend probleem.

Wij verzorgen trainingsprogramma’s voor reductie en preventie van (werk-)stress gericht zowel op individuele medewerkers als op teams en afdelingen. In al haar programma’s maakt LEKKER DRUK mensen bewust van hun eigen manier van werken en denken en van de impact daarvan op hun werkbeleving. Deelnemers krijgen praktische tools en bruikbare handvatten om gezonder en met meer plezier in het werk en het leven te staan. Met kunst als aanjager krijgen deelnemers praktische tools en bruikbare handvatten om gezonder en met meer plezier in het werk en het leven te staan.